MAT, DRIKKE OG MUSIKK: Emil Andreas Engh, Fredrik Car Loo Chi og Henning Kjøk er lettet over at skjenkeforbudet er opphevet. (Foto: Julie Lunder)

Endelig!

– Vi har hatt én kveld med normal åpningstid siden vi åpnet, sier Henning Kjøk. I morgen blir det god musikk, mat og drikke på Schøyens Grill & Bar og ikke stengt før på morgenkvisten.

Vi møter en lettet Henning i restauranten sammen med de to andre eierne; Emil Andreas Engh og Frederick Car Loo Chi. Og litt sliten:

– Under pressekonferansen tirsdag satt vi med telefonen i hånden og chattet med hverandre. Deretter var det å booke vakter og DJ og oppdatere sosiale media.

Nå er det klart for storinnrykk i de freshe, nyoppussede lokalene. De tre gründerne setter sin lit til at det braker løs. Trioen har drevet restauranten i Haugekvartalet siden 1. desember, med redusert åpningstid og uten alkoholservering. Som så mange andre, mistet de julebordsesongen.

(Foto: Julie Lunder)

Skifter ofte meny

– Det har vært ganske dødt i sentrum under pandemien. Nå regner vi med at folk som vanligvis pleide å ta seg en tur ut på byen, benytter anledningen til å gå ut igjen, sier Henning.

Mange har tatt med seg mat fra restauranten og kost seg hjemme. Kjøkkensjef Fredrik forteller at en uke solgte de 500 burgere på take-away.

– Vi skifter meny hver 6. – 8. uke Aldri kjedelig for gjestene, aldri kjedelig på kjøkkenet og vi slipper et stort lager, smiler han.

(Foto: Julie Lunder)

Bistrostemning

Emil Andreas Engh, som også jobber med vinimport, sørger for drikke til gjestene. Styreleder Henning sørger for musikken.

– Vi satser på den gode bistrostemningen, vi driver ikke en nattklubb, men en restaurant, sier Henning.

– Nå kan vi endelig ta hele konseptet vårt i bruk, sier Kjøk.

– Vi skal ta utelivet tilbake i Kongsvinger.

Powered by Labrador CMS