Tomt foreløpig, men i mars starter Norske Spirer produksjonen av grønn mat i dette lokalet. (Foto: Norske Spirer)

Norske Spirer utsatt flyttingen

Det spirer mot våren for bedriften til brødrene Jon Kristofer Skinstad og Carl-Magnus Fjeld Skinstad. I februar-mars flytter matprodusenten inn i det gamle meieribygget på Slomarka i Sør-Odal.  

Egentlig skulle de ha installert seg ved nyttårsskiftet, men pandemien satte en stopper for dette som for så mye annet.   

– Vi er blitt litt forsinket for det i disse tider tar mye lengre tid å få tak i det vi trenger av maskiner. Vi er heller ikke ferdig med oppussingen av bygget ennå, forklarer Jon K. Skinstad, styreleder i Norske Spirer hvor broren Carl-Magnus F. Skinstad er daglig leder.  

Familegården 

De to brødrene driver Norske Spirer sammen fra familiegården i Nord-Odal. Bedriften teller 20 ansatte med sommervikarer og det hele.  Alle ansatte følger med til de nye lokalene på Slomarka. Noe av lokalene er allerede leid ut til andre bedrifter. Kontorbygget er på 820 kvadratmeter, industribygget på 7000 m2 og eiendommen måler 47 dekar.  

– Vi har som mål å vokse som bedrift. Når vi målene våre vil vi ansette ti til i løpet av de neste to årene.  

Grunn til optimisme  

I bygget på Slomarka skal man få på plass et stort solcelle-anlegg for å kunne produsere alt med grønn energi. 

Brødrene satser stort og mener de har god grunn til å være optimistiske på bedriftens vegne:  

– De siste fem årene har vi satset hundre prosent økologisk. Nå er det mer fokus på økologiske produkter, grønt og miljøvennlig enn noensinne. Vi ser at folk vil være mer og mer sunne, de kommer i økende grad til å etterspørre den maten Norske Spirer produserer, dette er maten for framtida, sier Carl-Magnus. 

Powered by Labrador CMS