Venninner, mødre og døtre og par drar til Finnskogtoppen for å oppleve velvære.

Flere gjester, men kortere opphold

Gjestene fortsetter å komme til Finnskogtoppen, men blir ikke like lenge som før, forteller daglig leder Therese Appel. Likevel regner hun med en omsetningsøkning på ti prosent i 2024 sammenlignet med rekordåret i fjor.

– Vi har mange aktiviteter og behandlingstilbud på Finnskogtoppen , men det viktigste er; du ingenting! Daglig leder Therese Appel var tidligere massør og instruktør på hotellet.

– 2023 var «all-time high» for oss. Vi hadde et helt fantastisk år og føler oss så takknemlige for alle gjester som velger å komme hit. Vi ligger litt etter i første kvartal sammenlignet med i fjor, men prognosene for 2024 er lovende, sier Appel. Hun har jobbet hotellet siden 2006.

 

Det var i 1991 at dahetende Helsetun åpnet dørene for gjester som ønsket veiledning i å faste, spise sunt og trene riktig. I dag har stedet skiftet navn til Finnskogtoppen og fokuset er nå på velvære.

Finnskogtoppen er et stille og rolig sted som ikke er tilrettelagt for barn. - Barn er selvfølgelig velkomne, men vi ber foresatte vise hensyn til våre andre gjester.

Endringen har ført til nye gjestetyper på hotellet:

Kvinnene inntar Finnskogtoppen

– Vi ser en økt interesse for SPA-weekend og får mer besøk av par, venninner og mødre og døtre. 

De kommer for å få massasje og aromaterapi, synke ned i oppvarmet svømmebasseng, bedrive mindfulness og yoga – eller bare for å slappe av. Ønsker man mer aktive dager, kan man være med på guidede turer eller bli i bedre form via blant annet sirkeltrening eller styrketrening - eller hva med isbading i innsjøen Røgden nedenfor hotellet?

– Vi har mange aktiviteter og behandlingstilbud, men det viktigste er; du ingenting, smiler Therese Appel som begynte som massør og instruktør på Finnskogtoppen. Før den tid jobbet hun med funksjonshemmede i barnehage og på salatbar i London.

Ikke så strengt lenger

Deilig å være inne i resepsjonen når gradestokken viser nesten 30 kalde, synes Nathalie Märs .– Vi arrangerer også isbading i Røgden, men ikke i denne kulda!

Kosthold er fremdeles en viktig del av opplegget på Finnskogtoppen, men ikke så "strengt" som det var på Helsetun da man verken serverte kjøtt, koffein eller alkohol. 

– Vi er fremdeles opptatt av at maten vi serverer skal være sunn, nyttig og god, men hvis gjestene vil ha kaffe og vin så får de det! Kjøtt også, forresten. Vi ønsker å inspirere til et sunt og godt liv - også etter at gjestene er kommet hjem. Vår filosofi  er at en kombinasjonen av trening, ro og nærvær til naturen og sunn, ren mat vil gi deg mer energi til hverdagen og til livet. 

Therese Appel er utdannet helseterapeut og instruktør. Hun er oppvokst i Lekvattnet i svenske Finnskogen og registrerer at det stadig kommer gjester fra Sverige til hotellet. De og de andre gjestene lar seg fascinerende av områdets spennende historie. 

Det var på tidlig 1600-tall at  finske innvandrere bosatte seg i skogsområdene på Østlandet, i hovedsak langs svenskegrensen. Etterkommerne kalles i dag skogfinner. Karakteristiske trekk ved den skogfinske kulturen er språket, byggeskikkene med røykstuer og sauna, jordbruksteknikken svedjing og den sjamanistiske naturoppfatningen.

– Finnskogtoppen ligger midt i et såkalt kjerneområde for innvandringen.  I området ligger også Norsk Skogfinsk museum og flere kjente såkalte finngårder som vi lar våre gjester få oppleve, forteller Therese Appel.

 

.

 

Powered by Labrador CMS