Nyåpnet bakeri i Haugekvartalet
– Græb med deg noe godt i farta!
- Det foreløpige konseptet vårt er at folk skal kunne stikke innom og grabbe med seg bakervarer eller salat i en lunsjpause eller etter arbeidstid, sier Joseph Gillen, daglig leder av nytt bakeri i Haugekvartalet.
Bakeriet bærer det selvforklarende navnet Græb og det er foreløpig ingen sitteplasser i det lille lokalet. På sikt er det planer om noen enkle sitteplasser i form av barbord og stoler, opplyser Gillen.
Tidsperspektiv på ett år
Joseph Gillen er også daglig leder av 5 Etage som ligger i samme bygning som bakeriet. De ansatte jobber på begge stedene.
– Foreløpig har det gått litt over forventning, sier han nøkternt dagen etter lanseringen. – Faktisk gikk det bedre i dag enn på åpningsdagen til tross for at vi da hadde knalltilbud på enkelte bakervarer.
Kanelsnurrer
Det dufter liflig av kanelsnurrene inne på Græb. Joseph Gillen er travelt opptatt med å ekspedere mens det bakes og fylles på i hyllene. – Det er kanelsnurrer og skolebrød det går mest av, opplyser Gillen. Han hadde trodd det største kunderushet skulle være etter arbeidstid når folk må stagge sulten, men opplever – iallfall på dag to – at folk strømmer til for å kjøpe lunsj på Græb.
– Vi har et tidsperspektiv på ett år. Blir vi tatt godt imot kommer vi til å være her lenger.