Høgskolen i Innlandet blir universitet

Høgskolen i Innlandets studiesteder. Øverst fra venstre: Blæstad, Elverum og Evenstad. Nederst fra venstre: Hamar, Lillehammer og Rena. (Foto: HINN.)

Historisk dag for høgskolen i Innlandet

Publisert Sist oppdatert

Nokut – Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen – godkjente i dag søknaden til Høgskolen i Innlandet om å få akkreditering som universitet. Nå er det opp til Kongen i statsråd å fatte endelig vedtak.

– Mange har jobbet hardt for denne anerkjennelsen. Med universitetsstatus innfrir vi vårt viktigste strategiske mål. Vi er kjempestolte, og klare til å vise oss statusen verdig, sier rektor Peer Jacob Svenkerud til Hamar Arbeiderblad i dag.

Forskning på film og TV - og rovdyr

Høgskolen i Innlandet (HINN) søkte universitetsstatus i desember 2022. Nå har styret i Nokut avgjort at høgskolen kan få universitetsakkreditering.

– Som det nyeste tilskuddet blant norske universiteter har vi mye å tilføre. Vi har stort faglig spenn og kan med rette kalle oss et breddeuniversitet. Samtidig har vi faglige spydspisser hvor vi tilfører noe unikt, fra de nasjonale utdanningene våre innen film og TV i Lillehammer, til anvendt økologi og forskning på store rovdyr på Evenstad, sier Hinn-rektor Svenkerud.

En søknad om endret status blir sendt til Kunnskapsdepartementet innen kort tid. Det er Kongen i statsråd som formelt innvilger universitetsstatus.

Hvis søknaden godkjennes i statsråd blir institusjonen Norges ellevte universitet.

Kilde: Hamar Arbeiderblad

Powered by Labrador CMS