Vil bidra til å stoppe handelslekkasjen til Sverige

GODTESYKE: Folk stod i kø foran den nye dagligvarebutikken på Strømmen Storsenter i dag tidlig.

Kommer kanskje til Kongsvinger

Publisert Sist oppdatert

Handelslekkasjen til Sverige er stor både på Romerike og i Kongsvingerregionen. En ny lavpriskjede i Norge vil ta opp kampen mot deler av harryhandelen. 

– Nå har vi svenske priser på alt smågodtet vårt. Mer skal komme, lover Dan Holm, sjef for Billy Norge, som i går åpnet dørene til en 800 m2 stor butikk på Strømmen Storsenter. Bak Billy står investorene som tok Normal-kjeden til Norge.

Alkohol-nekt på Strømmen

Billy har etablert seg med flere butikker i Bergen og Kristiansand hvor de fokuserer på varer med lang holdbarhet som brus og snacks, hygieneartikler, frossenpizza, men også egg, frukt og grønnsaker.  I disse butikkene selges det i tillegg øl. Det får de ikke lov til på Strømmen Storsenter. Formannsskapet i Lillestrøm kommune mente bredden i matvarer og dagligvareprodukter var for liten til at Billy kunne kalles en dagligvareforretning:   "Samlet utgjør godteri, snacks, brus, energidrikker og saft ca. 70% av den totale omsetning i mengde. Ordinære dagligvarer utgjør under 20% av omsetningen. Dette reiser tvil om virksomhetens konsept faller inn under begrepet dagligvareforretning i kommunens lokale retningslinjer", heter det blant annet i begrunnelsen for alkoholnekten.

– Total feilvurdering

SØTT PÅ STRØMMEN: Billy byr på smågodt til svenskepriser.

– Dette er en total feilvurdering, uttaler kjedesjef Dan Holm til Romerikes Blad. – Avslaget er gitt på ufullstendig grunnlag. Kommunen mener at produktene i Billy er egnet til å trekke til seg unge under 18 år, og at vi derfor ikke kan få salgsbevilling. 80 prosent av omsetningen vår er varer som er i alle andre matbutikker. Jeg er oppgitt over at kommunen treffer en beslutning på helt feil grunnlag. Dette er et bevis på at det ikke er lett å etablere seg som ny aktør i Norge.

Kanskje til Kongsvinger?

Til Næring24 følger han opp tidligere næringsminister Vestre og nåværende Myrseths bekymring over for lite konkurranse i dagligvarebransjen: 

– De store kjedene blir favorisert. Alkoholnekten på Strømmen er ett eksempel - Kiwi eller Rema1000 ville aldri fått avslag på søknad om salgsbevilling. Jeg skjønner godt at små aktører ikke vil etablere seg. 

Billy vil om kort tid også dukke opp i Larvik og Sandnes. Dan Holm ser ikke bort fra at de også kommer til Kongsvinger. 

– Vi er åpen for etablering i hele Norge, de som bestemmer videre fremdrift er kunden. Hvis kunden er fornøyd og kommer tilbake, da gir konseptet oss mulighet for at ekspandere ytterligere, sier han. 

– Vi er åpen for etablering i hele Norge, sier kjedesjef Dan Holm. I går åpnet Billy på Strømmen.

 

 

Powered by Labrador CMS