STOR MISNØYE: I oktober venter 28 prosent forverring, 10 prosent bedring. Mens fremtidstroen ble stadig bedre gjennom vinteren 2024, har den tendert forsiktig nedover siden mars. Særlig pessimistiske er de i byggenæringen hvor bare seks prosent er tilfredse med dagens situasjon.

Pessimismen råder på Innlandet

I byggenæringen svare bare 6 prosent at nåsituasjonen er god, mens 56 prosent sier den er dårlig. Men også i NHO Mat & Drikke og bilbransjen melder flertallet om en dårlig markedssituasjon. Sommerens tilløp til optimisme i næringslivet har snudd blant NHO-medlemsbedriftene i Innlandet, sier regiondirektør Jon Kristiansen. 

NHOs siste medlemsundersøkelse ble gjennomført 24. september - 1. oktober. 

– Tre måneder med forsiktig nedgang viser at tilløpet til bedring vi så i tallene før sommeren nå har fislet ut. I NHO Innlandet sin medlemsmasse har vendepunktet til det bedre ikke kommet ennå. Netto -3 prosent er godt under normalen. 

Om nåsituasjonen i oktober sier 22 prosent at den er god, mens 25 prosent svarer at den er dårlig. Også fremtidsutsiktene er svakere.

– I oktober venter 28 prosent forverring, 10 prosent bedring. Mens fremtidstroen ble stadig bedre gjennom vinteren, har den tendert forsiktig nedover siden mars. Fremtidstroen er nå klart svakere enn normalt.

 I byggenæringen svare bare 6 prosent at nåsituasjonen er god, mens 56 prosent sier den er dårlig. Men også flertallet av medlemmene i NHO Mat & Drikke og bilbransjen melder om en dårlig markedssituasjon.

Powered by Labrador CMS