GODE TALL FOR REISELIVET I INNLANDET

FORMIDABEL OMSETNINGSØKNING: – Lillehammerregionen er et attraktivt reisemål som tiltrekker seg mange, og Hunderfossen tiltrekker seg fortsatt norske barnefamilier., sier hotelldirektør Erik Fostervoll i Scandic Victoria på Lillehammer. Han beskriver sommerens omsetningsøkning som formidabel sammenlignet med fjorårets.

Rekordhøy omsetning for noen reiselivsbedrifter

Bedriftene i Innlandet melder om gode tall for reiselivet i sommer. – Dette er gledelige nyheter, sier regiondirektør Jon Kristiansen. 

Det er gledelig å bemerke at det internasjonale markedet er tilbake

Erik Fostervoll i Scandic Victoria på Lillehammer

Pessimisme i flere landsforeninger

NHO Byggenæringen er  landsforeningen med størst pessimisme. Utsiktene er svake også i NHO Service og Handel, Sjømat Norge, NHO Elektro og Norges Bilbransjeforbund.

NHOs siste medlemsundersøkelse ble gjennomført fra 30. juli - 7. august.På spørsmål om omsetningen i sommer sammenlignet med i fjor melder 73 prosent av reiselivsbedriftene melder om bedre eller samme omsetning . 5 prosent melder om rekordhøy omsetning, 27 prosent om høyere omsetning.

Hotelldirektør Erik Fostervoll i Scandic Victoria på Lillehammer beskriver økningen som formidabel: 

–Det er gledelig å bemerke at det internasjonale markedet er tilbake, der har vi hatt en stor økning i sommer. Vi er også fornøyd med at den norske barnefamilien har holdt seg stabilt og bra. Lillehammerregionen er et attraktivt reisemål som tiltrekker seg mange, og Hunderfossen tiltrekker seg fortsatt norske barnefamilier. 

Stort sprik blant NHOs landsforeninger

 Det er store næringsvise forskjeller i hvor god markedssituasjonen vurderes. Best er situasjonen i Finans Norge og i NHO Transport, mens situasjonen er svakest i NHO Byggenæringen og i Norges Bilbransjeforbund. Kun 2 av 15 landsforeninger har et flertall som vurderer situasjonen som dårlig, meldes det om i en pressemelding fra NHO Innlandet. 

NHO Byggenæringen er også landsforeningen med størst pessimisme. Utsiktene er svake også i NHO Service og Handel, Sjømat Norge, NHO Elektro og Norges Bilbransjeforbund.

Utsiktene svekket seg i et flertall av fylkene

– Det er et flertall som oppgir situasjonen som god i 10 av 15 fylker. Situasjonen er best i Nordland, Troms og i Rogaland. Dårligst er situasjonen i Finnmark og i Østfold.For utsiktene er det overvekt av optimister i kun 2 av 15 fylker. I 11 fylker er har utsiktene svekket seg sammenlignet med i juli. Pessimismen er størst i Finnmark, og minst i Troms, oppgir NHOs regiondirektør Jon Kristiansen. 

Powered by Labrador CMS