Enny bekoster solcelleanlegget i Sirkulærparken

Sirkulærparken får gratis installasjon av solcelleanlegg

Publisert Sist oppdatert

TWI Eiendom på Disenå har endret navn til Sirkulærparken. I løpet av høsten får parken installert  1660 solcellepaneler på taket - gratis. 

Det er selskapet Enny som installerer anlegget. Bak Enny står OBOS og Hafslund. Selskapet hjelper borettslag og næringsbygg med planlegging, installasjon, drift og finansiering av solceller. 

Betaler for installasjonen

Anlegget har en prislapp på 7 millioner kroner og en forventet årsproduksjon på over 770 000 kilowatt timer med 963 kilowatt peak. Hele investeringskostnaden dekkes av Enny gjennom en forretningsmodell som skal gjøre det enklere for borettslag og næringsbygg å få tilgang til ren solenergi - uten finansiering. Dette er det første prosjektet hvor Enny dekker hele investeringskostnaden for et næringsbygg. Sirkulærparken kan når som helst kjøpe solcelleanlegget fra Enny til en forhåndsdefinert pris.

Enny vil vi eie og drifte solanlegget og selge den fornybare energien til Sirkulærparken, som ifølge den samme pressemeldingen får en rimeligere pris enn i spotmarkedet. 

Sirkulærparken

Sirkulærparken på Disenå er et 92 000 kvadratmeter stort næringsområde hvor Massebalanse Norge og Transportselskapet Tom Wilhelmsen holder til. Nå ønsker de selskap av andre bedrifter med kortreiste og sirkulære mineraler i produksjonen. 

Daglig leder i Sirkulærparken, Tom Wilhelmsen, gleder seg over avtalen.– Den sikrer oss ren fornybar solenergi uten å legge en krone på bordet, sier han i pressemeldingen fra Enny. Ifølge Wilhelmsen hadde de ikke klart å få dette til med egne midler. – De siste årene har vi investert hundrevis av millioner i bærekraftige og sirkulære løsninger som et høyteknologisk resirkuleringsanlegg og 19 elektriske lastebiler.

Sorterer og vasker jordmasser

Wilhelmsen er grunnlegger og eier av selskapene som holder til på næringsområdet; transportselskapet Tom Wilhelmsen AS og gjenvinningsselskapet Massebalanse Norge som sorterer, vasker og renser 350.000 tonn forurensede jordmasser årlig. 

– Solstrømmen skal lade opp våre elektriske lastebiler og brukes for å gjenvinne forurensede masser i vårt høyteknologiske renseanlegg. Satsingen er et viktig steg mot å bli klimanøytrale, sier han.

Nå ønsker han flere bedrifter velkommen til Sirkulærparken. 

– Vi har plass til dere!


 



Powered by Labrador CMS