Paneldeltakerne var enige om at Innlandet Science Park er en viktig møteplass for næringslivet i Kongsvinger – og for tilflyttingen. Fra venstre: Pia Fischer, leder for Innlandet Science Park, Kongsvinger, Bård Tronvoll, leder for forsknings- og bærekraftsenteret Creds, Trond Hagerud, administrerende direktør i Mapei, Lise Selnes, stortingsrepresentant (Ap) og Elin Såheim Bjørkli, ordfører i Kongsvinger.

– Suksessfaktoren er samarbeid

Publisert Sist oppdatert

 Kongsvinger blitt nominert til landets mest næringsvennlige kommune to år på rad. På Innlandet Science Park i går fikk vi demonstrert hvorfor.

– Det er ikke uten grunn at Kongsvinger er først ute i Innlandet med sin Science Park, sa daglig leder Pia Fischer og pekte på samarbeidet mellom næringslivet, høyskolesenteret, 7sterke og Klosser. Hun mente at samarbeid er nøkkelen til suksess: –Hos oss i Science Park kan oppstartsbedrifter og de etablerte møte forskere, hverandre, utvikle ideer sammen og ha de uformelle samtalene i hverdagen som ofte er så nyttige.

Næringslivsledere, tilbakeflyttere og innflyttere var invitert til Innlandet Science Park for å høre om mulighetene de har til samarbeid med andre bedrifter, jobbmuligheter, tilgang til forskning og rådgivning. Utførlig reportasje fra arrangementet kommer i neste papirutgave av Næring24.

 

Tilbyr kontorplass

Pendler og lyst til å jobbe «hjemmefra» i Science Park? Mapei og Sparebank1 : tilbyr «flexplass» og fri tilgang til samspillområder for fire pendlere i regionen i tidsrommet 1. oktober til 30. september. Søknaden sendes til pia.fischer@iscp.no.

Jobbmuligheter

Lørdagens arrangement var også en gyllen anledning til å sjekke jobbmulighetene i regionen. Flere bedrifter med kompetansebehov oppfordret de fremmøtte til å søke ledige stillinger hos dem.

Papirutgaven av Næring24 er rett rundt hjørnet. Der kan du lese om hvorfor byen rører fotograf Mona Nordøy, hvorfor skiskytterkongen Johannes Thingnes Bø og kona mener de skjøt blink da de valgte Kongsvinger som oppvekststed for barna sine, om det nye nettverket for unge innflyttere og tilbakeflyttere og mye, mye mer.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS