Frokostprat med Vegard Herlyng, Høyskolesenteret i Kongsvinger

GJETORD OM KONGSVINGER:– Folk kommer fra hele landet for å høre om "magien i Kongsvinger", sier Vegard Herlyng, daglig leder ved Høyskolesenteret i Kongsvinger.

Dårlig start på dagen, men gleder seg til neste uke

God morgen? – Nei, egentlig ikke, svarer Vegard Herlyng, daglig leder ved Høyskolesenteret i Kongsvinger, som ikke fikk nettet til å funke da han kom på jobben. Nå er han på nett igjen og humøret er oppadstigende – særlig med tanke på hva som skal skje neste uke. 

Herlyng kom på jobben med nesten tom mage - hadde bare spist litt frukt. 

– Frokosten varierer ut fra hva jeg har tid til, jeg pleier å få i meg et par brødblingser. Denne morgenen ble det litt travelt. Men nå er jeg her, og nå virker nettet så nå er det bare å komme i gang!

Bevertningen blir antageligvis bedre neste uke da han deltar på Arendalsuka. Herlyng gleder seg - ikke først og fremst til maten, men til å møte kolleger fra hele landet, politikere og universitetsfolk - og ikke minst til panelsamtalen med tittelen "Universitetet uten vegger - magi i Kongsvinger".  

Caset Kongsvinger

Deltar på paneldebatten:

*Peer Jacob Svenkerud, rektor Høgskolen i Innlandet, * Stine Grønvold, prorektor utdanning, Høgskolen i Innlandet, * Erik Platek, daglig leder, Schutz Nordic, * Trond Hagerud, administrerende direktør, Mapei, * Kari-Anne Jønnes, stortingsrepresentant / utdanningskomiteen, Høyre, * Lise Selnes, stortingsrepresentant / utdanningskomiteen, Arbeiderpartiet * Bård Tronvoll, professor i marketing, Høgskolen i Innlandet, * Lars Gillund, daglig leder, Klosser innovasjon og * Jon Kristiansen, leder, NHO Innlandet

Representanter fra NHO, kommune og akademia vil oppsummere og presentere caset Kongsvinger. Hva konkret har vi fått til?Flere bedrifter forteller om effektene samarbeidet har for dem.

Hvorfor denne tittelen på programposten?

– "Universitetet uten vegger" er et internasjonalt begrep på åpne universiteter i den forstand at de samarbeider med hele regionens næringsliv og offentlige institusjoner. 

Magi i Kongsvinger mener han nesten er selvforklarende: – Tenk på alt som har skjedd her gjennom flere år, sier han og nevner utviklingen av forskningssenteret og samarbeidet fylkeskommunen og kommunene har hatt med kunnskapsbedrifter, innovasjonsmiljøer og næringsliv. 

– Det lokale næringslivet har deltatt aktivt i fremveksten av relevante og fremtidsrettede studietilbud. Flere bedrifter har endret sin strategi etter samarbeid med forskningsmiljøene. Folk kommer fra hele landet for å høre om "magien i Kongsvinger"! 

Fin arena for uformelle samtaler

Vegard Herlyng skal delta på Arendalsuka i tre dager. 

– Arendalsuka er en fin arena for uformelle samtaler - til å utveksle erfaringer, synspunkter og ideer. 

Arrangementet går av stabelen 12. - 16. august så det er ennå noen dager igjen. 

– Den verste travelheten er over nå, sier Herlyng som har jobbet med innholdet på programposten. I ettermiddag skal han ta seg en sykkel- eller gåtur hvis godværet holder seg. Og kanskje ta seg en matbit først?

Powered by Labrador CMS