Skarstad Gartneri kåret til Norges beste gårdsbutikk

Det har vært salg av «ureiste» grønnsaker på Skarstad siden 1975. I 2019 åpnet de dørene til en egen gårdskafé, der det serveres hjemmebakst og retter tilberedt med egenproduserte råvarer. Cateringvirksomhet ble testet på lokalbefolkningen i 2023, med så godt resultat dette raskt ble et nytt satsningsområde, leser vi på mittkongsvinger.no.

Norges beste gårdsbutikk ligger på Kongsvinger

Publisert

Skarstad Gartneri & Gårdsmarked stakk av med seieren i konkurranse med 119 gårdsutsalg og gårdsbutikker fra hele landet. Juryen var enstemmig.

– Vinneren innfrir på en ypperlig måte konkurransens krav om at gårdsbutikken skal være en god representant for norsk gårds- og lokalmat. I denne butikken selges et bredt utvalg egendyrkede grønnsaker, i tillegg til ferdigvarer fra eget produksjonskjøkken, sier Agneta Lindén Moen til mittkongsvinger.no. Hun representerer næringsorganisasjonen HANEN som arrangerer konkurransen.

Det er kundene som har stått for nominasjonene. Linden Moen forteller at de har gitt uttrykk for at de setter pris på mye ved gårdsutsalget. 

– Et bredt utvalg ferske grønnsaker av høy kvalitet trekkes frem av mange. Atmosfæren på stedet beskrives som førsteklasses, og mange roser betjeningen for deres service og hjelpsomhet, både i butikk og kafé. Flere beskriver et besøk her som «å komme hjem til familien på landet».

– Knasende norske grønnsaker i norsk sesong – det er ikke mye som slår det, sa Anette til Næring24 sist vi besøkte henne. Hun og søsteren Linda er tredje generasjon som jobber på Skarstad gartneri og gårdsutsalg. .

Hver sesong byr familien Skarstad på blomster, bær, krydderurter, gårdsmat – og ikke minst; nærmere 100 ulike egenproduserte grønnsaksvarianter. Godsakene håndplukkes og høstes samme dag som de legges ut til salg på gårdsmarkedet – de har ikke reist med stort annet enn en trillebår før kunden kan ta dem med seg hjem.

– Knasende norske grønnsaker i norsk sesong – det er ikke mye som slår det, sa Anette til Næring24 sist vi besøkte henne. 

Powered by Labrador CMS